Uncategorized

Kas 2021.aasta eesmärgid said täidetud?

Tere kallid lugejad lõpuks võtsin aega ka, et oma UUE aasta postitust kirjutada. Mis kõige tähtsam ma soovin Teile kõigile imelist 2022. aastat, et teie unistused ja eesmärgid läheksid täide. Kui aus olla, siis ma meelega ootasin natukene postituse kirjutamisega, sest  minu jaoks isiklikult on see natuke liiga palju kui kõik blogijad annavad samal päeval postituse välja ja siis lihtsalt ei jõua järge pidada. 

Teiseks, aasta lõpp ei olnud minu jaoks vaimselt kõige kergem periood. Kolimine tagasi Eesti on võtnud nii palju energiat ja harjumist uue rutiiniga. Lisaks olen viimase 5.aasta jooksul olnud päris tihti Eestist eemal ja seega on alati vaja harjuda. Kui ma puhkusel käisin, siis esimese päeva reaktsioon oli, et tahan ruttu tagasi minna ja muidugi pärast kolme nädalat oleks tahtnud koju jääda, well well inimene on harjumuste ori.  Jõulud ja Aastavahetuse veetsin kodust eemal ja pigem vaikselt. Teate küll seda ütlust, et kõik vana, mis enam ei toimi tuleb jätta vanasse aastasse, et  uuel aastal uusi asju/inimesi avasüli vastu võtta. Minu jaoks on alati aastalõpp olnud vaimselt keerulisem, sest mulle meeldib analüüsida, mis läks hästi ja mis halvasti ja siis jättagi kõik need halvad asjad selja taha. Kui me räägime asjadest, siis seda on palju lihtsam teha kui me räägime inimestest, siis on see hoopis teine teema. See aasta enda arengu ja heaolu huvides pidin jätma ka mõne inimese vanasse aastasse ja isegi kui ma tean, et see on õige otsus, ei tulnud see mulle kergelt ja eks võtab aega, et n-ö sellest ka üle saada. Me elame liiga palju teistele, aga tuleb õppida elada iseendale. 

Järgnevalt vaatame üle minu 2021. aasta eesmärgid, mis sai tehtud ja mis jäi tegemata. Rääkides eesmärkidest, kuigi mulle noormees Ants Rootslane väga sümpatiseerib just vaimse vaatenurga alt, ei nõustu ma selle populaarse lausega, et eesmärkidega inimesed on surnud inimesed. Eesmärke on vaja, et püüelda paremuse poole, aga seda tehes ei tohi ära unustada ka olevikku nautida. 

ÜHEST LAENUST VABAKS SAADA

Sain lahti mõlemast laenust, nii köögilaenust kui ka autolaenust. 

USA TURG. Selle aasta suur eesmärk on siseneda USA turule. 

50% minu portfellist on USA aktsiad. 

KASVATAMINE. Kasvatada oma balti aktsiaid, kasvukontot, III sammast ja ühisrahastust ning koduseid sääste.

Balti aktsiatele ma see aasta väga palju rõhku ei pööranud, aga sellegipoolest ma kasvatasin natukene ikka. III sambasse panin maksimum 15% aasta palgast. Kasvukontosse läheb iga kuu 100 eurot ning tekitasin kodused säästud  c.a 5000EUR. 

INVESTEERIMINE ISEENDASSE.

Lugesin erinevaid raamatuid, mis puudutasid investeerimist ja vaimset tervist. Lisaks sain lubada endale kaua oodatud operatsiooni. Võtsin aega maha ja õppisin ütlema EI. Lisaks lubasin endale kaks puhkust, kus ei mõelnud ei säästmise, ega raha peale. 

PALK. Minu selle aasta eesmärk on oma palgaga otstarbekalt ümber käituda ning vältida emotsioonioste. 

Emotsioonioste sai tehtud, eriti siis kui olin puhkusel ja ei tahtnud mõelda raha peale, aga tunnistan ausalt, et kõik suuremad väljatulekud oli kaalutletud ja loobusin nii mõnestki asjast seetõttu, et teadsin, et tegelikult mul ju seda vaja pole. 

HEATEGEVUS. 

MInu selle aastane heategevus oli pühendatud aastaringselt loomadele. 

LUGEMINE. Minu eesmärk on ära lugeda kõik need raamatud, mida ma endale siia käe otsas kaasa tassisin. 

Nimekiri oli pikka, aga kõiki raamatuid läbi ei lugenud, sest vahepeal leidsin midagi uut, aga 2021.a nimekirjast sai ära loetud: Good Vibes, Good life – Vex King, The 7 Habits Of Highly Effective People: Revised and Updated: 30th Anniversary Edition – Covey, Stephen R. Intelligentne investor – Benjamin Graham (pooleli),  Transurfing – reaalsuse juhtimine I-V aste.Teadvuse äratamine. Sari Transurfing – Vadim Zeland (soovitan soojalt muutis minu mõttemaailmas). 

PLAAN.  Üks mu n.ö unistusi või soove on omada paari üürikorterit, et selle aasta sees ma kindlasti ei suuda endale teist korterit soetada, aga eesmärk on teha plaan, kuidas oma soove täide viia, kas seda siis üksi või kellegagi koos ja selle nimel tööd teha. 

Plaan sai tehtud ja selle nimel teen tööd koos oma sõbrannaga. 

VÄLJAKUTSED

Aasta jooksul sai tehtud palju väljakutseid, enamik muidugi oli seotud spordiga. Lisaks oli võimalus kas jätkan oma töökohal tavapärase töötajana või kandideerin osakonna juhataja kohale, võtsin väljakutse vastu ja olin pea aasta osakonna juhataja rahvusvahelises keskkonnas. 

SUHTED

Nagu ma aasta alguses ütlesin, et COV-idi tõttu ja välismaa töökoha pärast ma väga palju oma inimestega koos ei saa olla, aga sellegipoolest, ma läksin oma õele külla ja mul oli võimalus tema ja ta lapsega veeta kolm nädalat koos. Üheskoos käisime matkamas, shoppamas, reisimas – ühesõnaga väga tore kvaliteetaeg. Tutvusin nii palju imeliste inimestega, kellega ma loodan, et jääme ka tulevikus suhtlema – tõesti sõbrad, kellest sai pere. Ühe korra oli võimalus käia ka kodus puhkamas, võtsin sellest maksimumi, et oma inimestega aega koos veeta. See aasta tõi minu ellu nii palju imelisi inimesi, kelleta ma ei kujuta ennast enam ette. Ma olen tõesti õnnelik, et minu ümber on nii palju toredaid ja hoolivaid sõbrannasid ja sõpru. 

Kokkuvõtteks….

Okei piinlikkusega pean tõdema, et mul oli tõesti hea aasta, et absull KÕIK eesmärgid said täidetud.

Mina aasta lõpus:

Aasta lõpus ma küll mõtlesin, et see on üks minu hullemaid aastaid, aga ma ei näinud suurt pilti, et ma justkui pidasin silmas oma eraelu. Kahjuks on tihti nii, et halvad asjad mis sinuga juhtuvad omavad nii suurt tähtsust ja tähelepanu ja kõik see hea jääb kuskile varju. Ma ei taha väga palju oma n.ö eraelust kirjutada, aga paari sõnaga, et oma pointi arusaadavaks teha on see, et 2020.aasta lõpp tutvusin ühe inimesega, kes tundus minu inimene, aga kes oli vaimselt väga katki, aga mina justkui ema hundina mõtlesin, et mina olen kohustatud teda toetama ja ma suudan inimese õigele teele aidata ja küll ta siis aru saab, et elu polegi nii halb. Eelneva aasta jooksul ma sain korduvalt aru,et see olukord lihtsalt tirib mind nii vaimselt alla, et ma PEAN ära minema, sest üks asi on aidata kedagi, kes tahab abi, teine asi on aidata kedagi, kes sisimas ei taha ise ennast aidata. Väga raske on minema jalutada kui sa hoolid inimesest ja seda enam kui sa näed kui palju tema sõltub sinust. Kui kõik muu minu elus oli justkui tegelikult väga positiivne ja tore, siis see olukord ikka vaimselt laastas mind väga korralikult. Aasta lõpu poole ma hakkasin juba mõtlema, et võib-olla peab katkestama igasuguse suhtluse ja uuel aastal pöörama uue lehekülje. Teoreetiliselt ma teadsin, mida ma pean tegema, aga vaimselt olin liialt nõrk. Ja ma ütlen teile kui miski peab lõppema, siis ta lõpeb nagunii, kas sulle see meeldib või mitte. Nii ka juhtus – minu mõtted said praktilise tähenduse. Paar päeva enne aastavahetust sain teada uudise, mis kahjustas minu usaldust antud isiku vastu ja siis justkui pandi kuskilt ülevalt poolt mind valiku ette, kas andestad ja jätkad samaviisi või nüüd on aega panna ennast esikohale ja keerata uus lehekülg. See ei olnud kerge otsus, aga kuulasin oma sisetunnet ja uus lehekülg sai keeratud. Ja aeg parandab kõik, alguses me ei saa aru, aga aja möödudes saab kõik selgeks. Mina juhustesse ei usu ja antud olukord oli minu jaoks suur õppetund, mis pani mind vaatama iseendasse ja seadma iseennast ja oma heaolu esikohale. Seega mu kallid lugejad kui tunnete, et teie ümber on ka selliseid inimesi, kes teie toetamise asemel teid hoopis alla tirivad, siis ma soovitan selle sammu ise võtta, kui see et keegi ülevalt poolt selle teie eest teeb, sest kui sealt tuleb, tuleb see ootamatult ja palju valusamalt. Ja ma ütlen teile ausalt, et asjadest arusaamine ei leevenda valu ja see on okei tunda neid emotsioone, olla vihane või olla kurb – me oleme ju siiski inimesed. Aeg läheb edasi ja sammhaaval sa hakkad mõistma suurt pilti. See ei tähenda, et ma ei tunneks igatsust või kurbust või tahet kirjutada, aga iga kord kui ma seda tunnen ma tuletan meelde, et milleks see hea oli või mis veel parem, üritan oma mõtted lihtsalt eemale suunata. Me väärime enda ümber terveid inimesi, kes elavad meile kaasa, toetavad meid jne. Ma ei ütleks, et suhtluse lõpetamine on igaveseks, kui on mõeldud, et see inimene peab olema sinu elus, siis ta tuleb tagasi ja tuleb tagasi tervena ja kui ei ole ju siis nii pidi minema. 

Blogi kirjutamise lõpus:

See aasta ma seadsin päris palju eesmärke, aga ma võtan natuke aega, et neid sõnastada, sest minu jaoks on need väga detailsed ja isikupõhised, seega ma pean natukene analüüsima kuidas kirjutada anonüümselt. Ühesõnaga ma olen väga õnnelik, et ma eelmine aasta need eesmärgid endale seadsin, sest nii tore oli praegu näha, et kõik sai tehtud. Ma usun, et eesmärkide seadmine on hea, siis kui sa ei jää neisse kinni, vastaseljuhul unustad elada hetkes. Kui aus olla siis ma unustasin, mis ma eelmine aasta kirja panin, ma ei olnud nendes kinni ja ei vaadanud neid igapäev, sellegi poolest 90% said nad täidetud.

4 kommentaari

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga