Uncategorized

2022 EESMÄRGID ja portfelli suurus

Tsau- tsau  hundikarja liikmed,

Võtsin natuke aega maha, et tõmmata otsad kokku ja lisaks lubasin endale minipuhkuse. Teate, ega need minipuhkused ei ole ka nii puhkused, sest aega on vähe ja teha tahaks ju palju. Hommikul vara üles ja õhtu hilja magama. Tavaliselt kui ma lähen kuskile puhkama, siis ma ei kasuta hotelli jõusaali või no ei tee trenni, sest  nagunii jalutamist on palju, seekord käisime sõbraga pea iga hommik jõusaalis, pärast ujumas ja siis alustasime päeva ja tõesti nii mõnus kick start oli.

Ma lihtsalt jumaldan reisimist ja mida vanemaks ma saan, seda vähem mulle meeldib teha neid budget trippe, kus pead igat senti lugema, sest puhkus on ju puhkamiseks. Minu eesmärk ei ole lubada endale kõige kallimaid hotelle, aga elementaare, et hea tuba, jõusaal, bassein ja hea söök.  Ehk minu WHY muutub aina suuremaks, et miks ma tahan olla finantsvaba ja lubada kvaliteetaega, kas iseendale või koos oma lähedastega. Antud reisil me siiski olime ühe öö lux hotellis, aga meid oli kolm ja seepärast hind ei olnud ülemäära kallis, aga üksinda ma oleks ikka mõelnud kas tahan 300 USD magama panna, aga ma ütlen ausalt, et kogemus oli seda väärt. 

Ilmselt kõik, kes te investeerite näete oma portfoolios punaseid numbreid, aga see on täiesti okei. Talv ei kesta igavesti ja küll need punased lähevad tagasi rohelisteks. Tänaseks olen ma investeerinud 1.5. aastat ja LHV konto on olnud +7000 ja nüüd -3000 ja mind ei valda mitte mingisugunegi paanika. Sellegipoolest ma usun, et septembris tegin oma pensionirahaga õiged otsused ja need investeeringud on c.a 3000 eurot plussis + dividendid jooksevad. 

Mis on siis minu portfelli väärtus? Koosneb siis LHV kontost ( aktsiat, võlakirjad, krüpto, kasvukonto). Funderbeam (2x aktsiat, mis on -40% hetkel), BINANCE, Mintos ja muidugi III sammas. Siinkohal tahan siiski ära mainida, et paljud minu aktsiat on ka hetkel miinustes. Pluss eraisiku laen, mille andsin 1200 eur.

2022 EESMÄRGID

  1. Portfell 50 000K. Hetkel tundub kõik väga selline ebastabiilne, hirm et kui puhkeb sõda Venemaa-Ukraina vahel, et siis aktsiaturud kolinal kukuvad jne. Krüpto on hetkel languses jne. Paljud investorid hetkel soovitavad osta, sest suured miinused vaatavad vastu, aga mina soovitan olla ettevaatlik, kõike mõistuse piires. Mis kõige tähtsam ÄRA investeeri raha, mida sul on vaja, sest siis kui aktsiaturg kukub, ei kukku sinu elu sellest kokku! 
  1. Ettevõte loomine ja tööle saamine ja läbi selle kinnisvara soetamine.
  1. Esinemine laval – teemadel: raha ja mindset. 
  1. Lüüa korrapärane süsteem sotsiaalmeedia jaoks – blogi, instagram ja facebooki vahel. Vahepeal lihtsalt pea tahab plahvatada, et ei jõua kõike manageerida.
  1. Reisimine – 2x Euroopas, 1x suusareis ja 1x soojamaareis.
  1. Õpin ära lumelauatamise. 
  1. Kuna 2022.a kolisin tagasi Eesti, siis hardcore budgeting. Eesmärk on hoida kulud kontrolli all ja panna kõik kulud pidevalt kirja. Varasemalt olen olnud sellel teemal suht laisk, aga see aasta proovin paremini, sest Eestis on palk kõvasti väiksem, pluss nagu te olete näinud, et need elektriarved ei ole toredad ja täna ülepika aja tegin delfi.ee lahti ja lugesin, et ka toidu hinnad on kallinenud. 
  1. Igakuine investeering vähemalt 200-300EUR
  1. Täiendan ennast palgatööl ja seoses tööga käin reisimas. Olen rohkem avatud uutele pakkumistele.
  1. Lähen tagasi ÜLIKOOLI.
  1. Paar kursust, mida soovin läbida, et saaksin inimesi rohkem nõustada/aidata. 
  1. Ühesõnaga see aasta kavatsen investeerida hästi palju iseendasse ja seada ennast ja oma tulevik esikohale. 2021.aastal sain päris palju valusaid õppetunde ja põhi asi mida ma õppisin on see, et enne kui sa ei ole iseendaga ja oma eluga rahul ja õnnelik, ei ole ka sinu elus ruumi kellegi teisele. Mõistsin, et minu kutsumus on aidata teisi läbi oma kogemuste, nii investeerimise kui ka elulistel teemadel ja see on ka põhjus, miks tahan uuesti ülikooli minna.
  1.  Veedan palju kvaliteetaega oma pere ja sõpradega. 
  1.  Vähemalt 10x + 10km matkadel käia. 
  1.  Tali suplus. Olen seda ka varem teinud ja vaieldamatu lemmik.
  1.  PLANEERIMINE. PLANEERIMINE. PLANEERIMINE. Panen rohkem rõhku oma päevade planeerimisele, et olla võimalikult efektiivne. Nii töö, trennid, toit kui ka sõprade ja perega ajaveetmine.
  1. PÜHAPÄEVAD ON PUHKEPÄEVAD. Me vajama vähemalt 1x nädalas, et oma akusid laadida ja kavatsen seda võimalikult palju looduses veeta. Eesmärk on teha ka pühapäevad nutivaba, et telefonitsi olen muidugi kättesaadav, aga ei veeda tunde internetis surfates. 
  1.  Loen ära vähemalt 10 raamatut.

Kokkuvõtvalt siis….seekord panin rohkem eesmärke kirja, sest eelmise aasta omad said ju KÕIK saavutatud. Minul isiklikult on selle aasta kohta väga positiivsed emotsioonid, tahet ja motivatsiooni on palju-palju. Ühesõnaga, mida ma tahan öelda on see, et ma ei jää oma eesmärkidesse kinni, elu on elamiseks ja nii palju asju võib vahepeal muutuda. Sellegipoolest, nii nagu eelmine aasta, ma kirjutan need ülesse, jätan nad siia ja siis järgmine aasta saan jälle pilgu peale visata. Minu jaoks on oluline, et mul on eesmärgid, aga nagu me teame, elu on pidevas muutumises ja millegisse kinni jäämine lihtsalt vähendab meie potentsiaali.

2 kommentaari

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga