Uncategorized

THE WOLF IN WALL STREET

Üks uus aasta eesmärkidest sai eile 27JAN täidetud, sain käe valgeks USA turul. Kui aus olla, siis ma ei eeldanud, et see nii ruttu juhtub, aga JUHTUS!!

Jaanuari palgapäev oli ära, see kuu suutsin säästa 1200 EUR ja säästudest võtsin juurde 500EUR ning sisenesin turule 1700EUR-iga.  Terve jaanuarikuu ma elasin väga minimalistliku elu.

Kui te olete mu eelmisi postitusi lugenud, siis teate, et kolisin aastaks välismaale. Siin töötades on mul võimalik palgale lisa teenida kuni 1000 EUR kuus ja nii nagu ma ütlesin, siis elamiskulud on kaetud (v.a toit). 

Ma tunnen nagu väike kutsikas, kes sisenes suurte huntide maailma ja siis vaatab alt ülesse suured silmad peas ja suu lahti, aga päris ise ka veel aru ei saa, mis juhtuma hakkab. Kas ma tegin õige otsuse, kas ma panin raha õigesse kohta? need on need küsimused, mis ikka tekivad peale seda kui oled oma esimese suure investeeringu teinud. Minu jaoks 1700EUR on väga suur raha ja ütlen ausalt, et ega käsi värises kui vajutasin BUY nuppu. 

SUNPOWER

Mis ma siis ostsin? SUNPOWER – SPWR.  Sun Power on üks maailma suurimaid päikesepaneelide valmistajaid. Kui ma oleks kevadel ostnud ma oleks juba suures plussi või siis kui mu sõber soovitas osta oleks olnud juba plussis, aga ma ikka kartsin nii suure summaga siseneda, seega võtsin aega. Viimased kaks päeva enne ostu ma lugesin päris palju, vaatasin aastate tootlust ja hinnakõikumisi ja ütlesin endale, et kui kardan ja teen NULL otsust, siis see on kõige halvim valik. Ja kuna SPWR rohelise energia aktsia ja USA võtab suuna sellele ja paneb selle alla mõned triljonid, seega ma loodan, et aastaks 2025 on minu summa kolmekordistunud. Ma tean, et ma pean olema vaimselt valmis ka selleks, et kui ma üks hetk oma aktsiaid vaatan ja sealt mulle suur miinus vastu vaatab, siis mul ei tekiks kiusatust müüa – ma ise arvan, et peale Tony Robbinsi raamatu KÕIGUTAMATU olen ma selleks valmis, aga enne kui sa pole olnud olukorras, siis sa päris täpselt ei saa öelda kuidas sa käitud, sest targutada on alati hea 😀

MINA OMA SUNPOWERit vaatamas

USA EESMÄRGID:

Minu eesmärk on osta 1-2 kindlat investeeringut, milleks üks on kindlasti APPLE. Teist ma veel ei tea – NIKE, FACEBOOK, Walt Disney co, Amazon..

3-4 tk keskmise risikiga – ma siia alla panen ka oma SunPoweri, Hydrofarm, Airbnb, SunRun,T-Mobile etc.

1-2 kõrge risk, Xpeng ( ei tea, aga süda kutsub sinna poole) ja riskida vb mõne muu IPO-ga. 

Igatahes suht nukker on vaadata, et kuidas hinnad koroona ajal olid nii soodsad ja nüüd on kõik kolinal tõusnud. NIII KAHJU, et mul ei olnud siis raha, et osta nt TESLAT, mis oli 120USD ja nüüd 844 USD. Mis seal ikka suck it up ja vb viie aasta pärast vaatan, et krt praegu olid kõik hinnad nii soodsad. 

Järgmises postituses ma luban kirjutada natukene iseenda mõttemaailmast ja näidata teile, et mitte midagi ei kuku niisama sulle, et oma unistuste nimel tuleb tööd teha.

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga