Uncategorized

MIDA TEHA SIIS KUI KONTO ON MIINUSES?!

Olen päris pikalt vaikne olnud, sest tööd on olnud palju ja lihtsalt pole olnud aega kirjutada, teate isegi motivatsioon tuleb ja läheb. 

Eelnevatest postitustes olen rääkinud, et tuleb endale kindlaks jääda kui turg kõigub, mitte paanikasse sattuda. Ütlen ausalt, et olen suhteliselt tänulik ise endale ja sõbrannale, kes mulle Tony Robins-i “Kõigutamatu” raamatu kinkis, sest võib-olla ilma selleta oleks kerge paanika käes. 

Jaanuari alguses olid minu investeeringud plussis c.a 700 EUR, mis pole paha arvestades, et alustasin alles MAIs, praegu olen miinuses – 500 EUR. Suurima miinuse tõi mulle SunPower kui ostsin seda 50 USD ja praegu c.a 33 USD.  Enne kui oma USA aktsia ostu tegin, ütles mu tuttav, et osta ainult seda millesse sa ise ka usud, seega kas ma kahetsen?? Ei, ma siiralt usun, et SUNPOWER 5.aasta jooksul vähemalt kahekordistub ja ma kindlasti jälgin graafikut kui peaks veel kukkuma, siis pigem ostan ikka juurde. 

Vahepeal soetasin endale 1000 EUR-i eest XPENGi aktsiat – Hiina elektriauto. Tegin seda puhtalt kõhutunde järgi ja sean oma kategoorias ta riski investeeringuks. Isiklikult mulle auto disain meeldib ja vb kui mingi hetkel on vaba raha ja näen, et on väärt edasi investeerida kasvatan natuke seda summat. Hetkel olen ka selle aktsiaga c.a 80 miinuses.

Mõne jaoks võib-olla ei tundu 500 EURot suur raha, aga minu jaoks on, seega jah see ei ole meeldiv tunne näha seda miinust, seda enam kui ennem oli suur pluss, aga kas ma sattusin paanikasse või tekitas see minus tunnet, et tahaks nüüd midagi maha müüa? Pigem ei. Tegelikult jaanuari alguses ma ütlesin oma tuttavale, et turg aina tõuseb, seega korrektsioon pole kaugel. 

Pean ausalt tunnistama, et investeerimine on tekitanud minus sõltuvust ehk soov oma vaba raha kohe ära paigutada ehk lähen vastuollu  oma soovitusega. Mäletate, et mainsin, et plaan on oma võla koormust vähendada? Olen seda teinud,  (natukene) aga mitte nii palju kui peaks. Seda enam, et kohe kohe on uus palgapäev ja kui ma näen, et minu lemmik aktsiad kukuvad, et oleks ju kohe kiusatus juurde osta.

VEEBRUARIKUU EESMÄRGID:

  1. Nagu ikka kulud võimalikult madalaks, aga pean tunnistama, et päris nii ma ikka ei suuda elada, et midagi endale ei osta. Jaanuaris ma ikka lubasin endale paarisaja EUR-i eest spordiriided, aga samas on see ka investeerimine iseendasse. 
  1. Kuiv kuu. Wth? Kindlasti see pole see, mida mõni mõtleb 😀 Ma proovin suurema osa säästudest siiski autolaenu tagasi maksmisele suunata ja jätta varu, et kui tõesti mingi aktsia langus on väärt ostmist, siis on mul raha olemas. Igatahes PROOVIN kuu alguses oma palka mitte investeeringute alla lükata. 
  2. Kasvatada oma sääste. 

Kui teil on mingeid teemasid, mida sooviksite lugeda või huvitab, siis andke märku 🙂

4 kommentaari

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga