Uncategorized

KAS SINA USUD ISEENDASSE?

Tõenäoliselt ükskõik mis valdkonnas olla edukas pead sa uskuma iseendasse. Kui sa küsid seda küsimust endalt ja kohe on vastus, et pff mis küsimus see on muidugi usun, siis pane silmad kinni ja mõtle kas sa ikka päriselt usud iseendasse, kas on mingid projektid/plaanid lükkunud edasi sellepärast, et kahtled endas või kardad? Kui Jah, siis peab ikka alustama sellega, et hakkad uskuma iseendasse. 

Ma olen saanud nii mõnegi kirja oma postkasti küsimustega, et ma kardan alustada, sest kardan kaotada ja ma kardan, et mul ei ole püsivust. Ma mainin kohe ära, et investeerimine nõuab püsivust, sest üleöö ei juhtu midagi, seega sa pead uskuma iseendasse, et ma SUUDAN ja TAHAN. 

Ma ausalt usun, et mitte midagi siin maailmas pole võimatut kui väga tahta, aga isiklikult arvan, et inimesed annavad liiga kergelt alla ( mina kaasa arvatud) kui ei näe kohe tulemusi vahet pole mis valdkond see on, kas see on suhted, trenn, toitumine vms. 

Okei ma parandan ma varem andsin suht kohe alla, aga viimase 1-2 aasta jooksul ma olen kõvasti teinud tööd oma vaimse tervisega, et kui asjad ei juhtu nii nagu ma soovin, siis ma PROOVIN leida sellele selgitust või teist vaatevinklit, et miks nii juhtus või ei juhtunud. Olgem ausad kui midagi halba meiega juhtub, siis selle emotsiooni eest kuidas me ennast tunneme oleme ikka vastutavad meie ise. See ei tähenda, et ma oleks nagu kaljukivi, et mind ei kõiguta miski, aga pigem proovin alati leida midagi positiivset (vahepeal ikka nutan patja kah 😀 ). On olukordi, kus minu intelligentne ajupool toodab väga adekvaatseid teoreetilisi selgitusi ja siis mu teine mitte nii intelligentne pool jonnib vastu, aga kokkuvõttes vähemalt mu peas toimub mingisugunegi diskussiooni, mis on ju positiivne 😀 ( ei ma ei ole crazy :D) 

Ausalt ka ei ole 😀

Ma lubasin teiega aus olla, siis ka minul on vahest neid päevasid kui ärkan üles ja kahtlen iseendas oma eesmärkides ja unistustes. Muidugi ka see, et hetkel investeerimiskonto on miinuses ei aita ka kaasa, aga ma pole kordagi sattunud paanikasse, vaid pigem kasutasin olukorda ära ja ostsin natukene SUNPOWERit juurde, sest ma ausalt usun ka sellesse aktsiasse. Teisalt, nagu ma eelnevas postituses mainisin, et investeerimine on minu jaoks nagu kerge sõltuvus, mis pole ka halb, pigem välistab minu raha raiskamist mõttetutele asjadele. Igatahes me kõik oleme inimesed ja vahepeal võta vabalt ja ole see ükspäev õnnetu ja mõtle oma elu üle järgi, kuula spotifiyst pisara laule, ( nagu mina 😀 ) aga järgmine päev ärka ülesse vaata peeglisse ja ütle iseendale, et ma usun iseendasse ja ma saan hakkama. 

Ja kui mul on vaja ekstra motivatsiooni, siis ma võtan oma spotify lahti ja MOTIVATIONAL SPEECHES ( kuulan neid nii trennis, jalutades või vahepeal niisama) ja mind aitavad need väga. 

Seega kõik mu kallid lugejad, kes te siiamaani pole alustanud, siis ega me nooremaks siin ajaga ei jää ja investeerimine on ikka pikaajaline, mida varem alustad seda parem. 

Kui elu paneb sind rasketesse olukordadesse ära mõtle, et miks minuga need asjad juhtuvad, ära lasku depressiooni, vaid ütle endale no selge try me, peale vihma tuleb ikka lõpuks päike ( täpselt nagu investeerimisegagi 🙂 ) mis ma õppisin sellest ja liigu edasi. Investeerimisel pead sa leppima sellega, et alati sa ei võida ( ei ole, et sometimes loose but alway win 😀 ) need kes GameStop-iga kaotasid ma usun, et see oli korralik õppetund.

2 kommentaari

 • Keq

  Hei, tore lugeda sinu investeerimis teekonda.
  Kas oskad soovitada algajale millele tasub hakata investeerima, hetkel kõik päris languses, aga varsti peaks elu paremuse poole liikuma hakkama, kui see vaktsiin ükskord mõjuma hakkab 😀

  • Investeerivhunt

   Hei, tänud heade sõnade eest 🙂

   Mina alustasin balti aktsiatest, sest need maksavad dividende. Lisaks ühirahastu platvormid ise kasutan MINTOS ja INVESTLY, sealt vaikselt ikka tiksub protsenti.

   Nt MERKO plaanib maksta 1 EUR aktsia pealt, mis on päris hea.

   Edu 🙂

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga