Uncategorized

AASTA 2022 KOKKUVÕTE!


Minu aasta kokkuvõte: 

Iga nädal olnud Google kalendris meeldetuletus, et kirjuta aasta kokkuvõte! Ja täna on meil 7.veebruar.  

 • Eesmärk portfell 50k – done! 
 • Ettevõte loomine – done
 • Esinemine laval – done!
 • Reisimine – poolenisti done! Eesmärk oli 2x Euroopas ja 1x suusareis ja 1x soojamaareis. Sai käidud 2x Inglismaal, Saksamaal ja Läti – Leedu ringreisil. Suusareisile, ega soojamaa reisile ei jõudnud seetõttu, et olin 4 kuud välismaal koolitusel. 
 • Korrapärane süsteem sotsiaalmeedias – not done! See aasta oli minu jaoks väga kiire, seega sotsiaalmeedia haldamine jäi pigem tahaplaanile, facebooki olen üldse unarusse jätnud. 
 • Õpin ära lumelauaga sõitmise – done! ühe eratrenni jõudsin ja sain ka mäest alla ise tuldud. 
 • Budgeting – poolenisti done! Eestis olen ma korralik kui ma olen välismaal, siis ma pigem ei stressa sellepärast. 
 • Igakuine investeering 200-300€ – done! III sambasse läks juba automaatselt 350€
 • Täiendan palgatööl –  done! – 3 koolitust.
 • Tagasi ülikooli – done!
 • 10x matkal käia – not done! seda ma jõudsin äkki paar korda aint.
 • Tali suplus – not done! Ei jõudnud kohe üldse.
 • Pühapäevad kohe kindlasti ei olnud puhkepäevad!
 • Loen ära vähemalt 10 raamatut done!

Enamus eesmärke sai saavutatud, aga kui aus olla need mida ei saanud, ei olnud ka nii primaarsed. Alguses kui ma hakkasin 2022 aastat kokku võtma tundus, et nagu ei saanudki midagi tehtud, aga kui võtsin märkmiku ja kõik üles kirjutasin, siis selgus, et oli ikka väga tegus aasta. 

Dividendidest teenisin lisa c.a 1800 eurot. See aasta üritan ka keskenduda rohkem dividende maksvate ettevõtete peale, eesmärk siis 2500€. 

Lisa teenisin ka mentroluse gruppide pealt ja hetkel on veel üks käimas – kõik teenitud tulu läks/läheb investeeringutesse. 

Kes veel siis ei tea, siis veebruaris kolisin Eestisse ja suhteliselt raske oli Eesti palgaga harjuda ja enamus investeeringud läksid siis III samba täitmise peale. Sellegipoolest sai aasta jooksul juurde soetatud järgnevaid aktsiad: 

Merko

Siauliu Bankas 

LHV

Baltic Horizon Fund

VirSi

Latvijas Gaze

Swedbank

Enefit 

The Walt Disney

Tesla

Kes instagramis vastas, siis jaanuarikuus ostsin juurde: Swedbank, Siauliu bankas, LHV-d ja pensioni investeerimiskontoga: Berkshire Hathaway, Enefit, Siauliu bankas ja LHV-d.

Selleks aastaks: 

 1. Portfelli kasvatada + 10k
 2. Investeerida iseendasse seminarid/festivalid vähemalt 3x
 3. 10 raamatut
 4. Mentorlusega uus projekt!
 5. Lõpetada edukalt kevad/sügis semester ülikoolis
 6. PUHKUSEREIS! – ma tean, et juba tööga on mul palju reise ees, aga ma tõesti tahan teha ühe reisi kus ma päevitan, teen trenni ja joon kokteile basseini ääres. 
 7. Rohkem isiklikumad eesmärgid kirjutasin aastavahetusel ( mille veetsin kodus üksi ja väga mõnus oli) paberile ja panin ümbrikusse, mida võin alles vaadata 6 kuu pärast!

Mis puutub palgatöösse, siis uuel aastal tehti mulle “ üllatus “ kus alustasin uue koha pealt, mis vajab uusi teadmisi – ehk siis suure tõenäosusega on eesmärk harida ka ennast oma uuel ametikohal. Jah miks uus koht? Minul on n.o algteadmised olemas, mida teistel ei ole ja seepärast arvati, et minul on lihtsam uuel kohal hakkama saada, sest asjad on vaja kiiresti tehtud saada. Kas ma nõustun sellega? Pigem mitte. Hetkel ei ole minul seda võimalust, et tulen töölt ära ja tegelen ainult asjadega mis mulle meeldivad, aga see on n.ö minu lõpp eesmärk – palgatööst vabaks! Mulle meeldib mu töö, aga mida rohkem aega edasi, seda rohkem ma tunnen, et me kasvame lahku. 

Unistame suurelt, naudime igat hetke selles protsessis ja oleme tänulikud selle üle, et meil on võimalus unistada ja liikuda oma unistuste poole. 

Teisalt, on oluline on olla rahul sellega, mis Sul on ka sellel praegusel hetkel. Ma olen ka inimene ja vahepeal ma unustan ennast unistamast sellest elust, mida ma tahan endale luua, et mul tekib ärritus kõige muu vastu mis mul elus hetkel on ja mida mul veel ei ole. Ma ei taha minna tööle, sest see ei ole enam see, mida ma tahan teha terve oma elu, aga sellistel momentidel tuleb seista peegli ette ja vaadata iseendale silma. Tulevikus elades, me unustame nautida olevikku, see on okei unistada suurelt, aga miks me teeme seda läbi piinade?

Tegelikult on üks väga lihtne põhjus MIKS mulle palgatöö ei meeldi? 8st – 5ni töö! Ma olen hommiku inimene selles mõttes, et okei on tõusta vara ülesse, aga ma tahan kodus OLLA. Teha rahulikult kerge trenn, meditatsioon, pesemas käia, iluprotseduurid, raamatut lugeda, seejärel söök ja kohv. Tegelikult ma olen seda ka suutnud teha enne tööd, mis tähendab, et minu päev peaks algama mitte hiljem kui 0530 ja paraku sellisel pimedal ajal võitlemine hommikuse äratuskellaga on tulemus 0:1 äratuskella kasuks! Ja isegi kui mulle mu töö meeldib, siis see 8st-5ni regulatsioon tekitab minus ebameeldivat ärritust, aga siis ma lohutan jälle ennast, et kõik on ju minu enda teha ja see kõik on ajutine ja ma olen üldse õnnelik ja tänulik, et mul on töö läbi mille, mul on oma ilus pisike kodu, toit laul ja saan lubada endale n.ö head elu ja võimalust, et saan tegeleda investeerimisega.

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga