Uncategorized

PANGAKONTOD, III SAMMAS, KASVUKONTO JA MINTOS

Mina räppimas oma blogi pealkirja 😀

Tere tulemast tagasi mu kallid hundikarja liikmed! Ma tean, et ma kõlan nagu sentimentaalne rikkis plaadimängija, aga te lihtsalt üllatate mind iga päev. Ma olen saanud huvitavaid teemasid millest kirjutada nagu näiteks, kes maksab esimesel deidil, mis on sinu seisukoht, kes suhtes maksab, peamised nipid kuidas mustast august välja tulla, kuidas raha koguda ja uus kuum POP teema, mida teed II sambaga jne. Ma tahan teile öelda, et ma ei ignoreeri neid teemasid ja kindlasti tulevikus kirjutan ja ma teen teie ees suure-suure tänuliku kummarduse. Igasugused mõtted ja tagasiside on alati teretulnud. 

Back to the business…

Räägime kontodest. Palk laekub SWEDi ja investeerimine läbi LHV. Tükk aega mõtlesin, et kuidas ma toiduraha suudaks paremini kontrollida – mõtlesin, mõtlesin ja tuli idee, idee mis minu puhul toimib. Isiklikult olen suur Selveris shoppaja, kuigi suuremad ostud tihti teen RIMIS ( minu meelest juurviljad ja puuviljad seal odavamad). LHV pakub partnerkaardiga koos pangakaarti ja mõtlesin, et iga kuu alguses kannan sinna toiduraha ja siis tean, et see raha on ainult toidu jaoks ja rohkem juurde ei kanna ja annab parema kontrolli ja ülevaate. 

III sammas

Ma ütlen nüüd täitsa ausalt, et ma olin nii pikalt selline so-so olekus, kas ikka teha või pigem investeerida ise jne. AGA siis tuli uudis, et uuest aastast muutub seadus ja kui praegu saad 55.aastaselt hakata välja võtma -10% ™-ga, siis uuest aastast on see vanusepiir kõrgem ja tõenäoliselt aastate jooksul pensioniiga ka tõuseb ja siis saab raha alles hiljem kätte. Kokkuvõtvalt ma ei ole nõus pakutavat 10% tulu maha viskama. Mõeldud, tehtud kolmas sammas TULEVAS ( ps viisin ka II samba sinna üle).

MINTOS

Same story, different day, mõtlesin päris pikalt ja kuna investly-s ei tulnud arveid peale, siis ma ei tahtnud, et mu raha seisaks ja kandsin 200EUR MINTOS-esse (kahe nädalaga 0.50EUR kasumit – whoop whoop :D). Võtsin automaatse investeerimise ja valisin välja, siis kindlad laenuvõtjad, kes ei ole pankroti ohus ja 10-15EUR kaupa automaatselt investeerib. 

KASVUKONTO

Ühtlasi novembris tegin ka kasvukonto. Kasvukonto on midagi sellist, mida võid ära unustada, et see lihtsalt tiksub ja aastatega toob kasu. Süsteem on lihtne, et iga kolmapäev võtab sinu kontolt raha maha ja investeerib, siis sinu eest. Miks sellised valikud? Kui aus olla, siis minu jaoks tundus lihtsalt safe valik ja Hiina kohapealt on mul selline hea kõhtunne.  Tõenäoliselt lähiaajal lisan ühe veel ( 6 on max) mis on seotud meditsiiniga. Miks tundus mulle kasuvkonto sümpaatsena? Investeerida saab juba 1EURst, ise valid kas kannad kontole kui on soovi või teed püsimakse. Teenustasud on olemas, iga tehingu pealt võtab pank 1%. Kontol on ka haldustasud, esimene aasta on tasuta ja kõik kes on alla 26 ( mina ei ole 😀 ) ei pea maksma haldustasusi, aga edaspidi on min 0.50EUR kuus. LHV kodulehelt saab täpsemalt lugeda 🙂

lhttps://www.lhv.ee/et/kasvukonto

Aasia arenevate turgude ettevõtted 20%
Puhta energia tootlus 20%
USA 100 suurimat tehnoloogiaettevõtet 20%
Hiina ettevõtted 20%
USA 500 suurimat ettevõtet 20%

7 kommentaari

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga