Uncategorized

Pensioniraha ja muud jutud

Hei, aeg on vaikselt möödas, et midagi kirja panna. Olin sotsiaalmeediast ja õpingutest mõnda aega eemal ja taastusin operatsioonist. No worries minuga on kõik korras, aga alahindasin taastumise perioodi kuna arvasin, et 1-2 päevaga on kõik korras, aga ilmselgelt läks veidi pikemalt. Ütleme nii, et veel ringi ei jookse, aga iga päevaga aina paremaks. 

Ei hakka siin midagi valetama, et olen üpriski laisk olnud, et oma rutiinidest kinni pidada ja eks natukene on see taastumise taga kinni ka, aga kui enesetunne paraneb, siis võtan ennast kokku. Vahepeal ma ei suutnud isegi raamatuid lugeda ilma,et süda pahaks ei läinud. Analüüsi õpingud on ka jäänud natukene tahaplaanile, eks mentor ikka tuletab meelde, et kes ei õpi, see tulemusi ei saa. Nagu ma ütlesin, et siin blogis ma olen aus, et ega kõik päevad ei ole vennad, see ei tähenda et ma alla annaks. 

Kolmandaks, minu macbooki saaga. Viisin arvuti kohe parandusse kui kodumaal rattad maad puudutasid ja aku läks vahetusse. 1.5nädalat hiljem sain arvuti kätte, aga ikka läks arvuti jube kuumaks ja protsessor urises seega viisin otse Euronicisse. Kirjutasin veel avalduse, et oleks vaja ASAP tagasi saada kuna lendan 1.5 nädala pärast minema, lubati siis suures suuga, et pole probleemi. Nädal hiljem vaatasin ,et ikka veel pole uudist ja logi näitas, et minu arvuti seisab poes ja ootab kulleri tarnet hooldusesse. No eks ma siis olin sunnitud tegema paar telefoni kõnet natuke karmimal toonil, et üldse oma arvuti kätte saada enne minekut. Sain arvuti samal päeval kätte kui pidin ära lendama, nemad viga ei leidnud ja käskisid veel hoolduse arve kinni maksta ( mis sest et garantii on olemas). Kahjuks ei jäänud mul midagi muud üle kui seda teha, sest teine variant oleks olnud see, et oleks pidanud leidma teise parandaja ja võtma uue hinnangu. Arvuti endiselt läheb kuumaks ja protsessor uriseb, aga vähemalt töötab ja ma saan seda kasutada, ehk nüüd on nii palju teemasid mida järjest kirjutada.

Asume siis teemade juurde…

Mida tegin pensionirahaga? 

Minu käest on seda nii palju küsitud ja ühesõnaga ka öeldud, et kuule ma kannan enda pensioniraha LHV-sse, et ehk saad minu eest valikud teha. Ma ei väsi kordamast, et ma ei võta kellegi investeerimist enda südame tunnistusele, valikud tuleb ikka ise teha. Miks ma välja võtsin? Sellepärast ma usun,et teen ise paremaid valikuid ja mulle meeldib ise oma raha hallata ja eks kui midagi valesti läheb, siis saan ju ka ainult iseennast süüdistada. Kurb on muidugi vaadata kui paljud inimesed oma raha välja võtsid ja ei teinud sellega midagi asjalikku. 

Mida ma siis ostsin?

Pensionifondi oli kogunenud c.a 14 tuhat ja selle jagasin enam vähem pooleks. Pool läks fondi ja ülejäänud poole jagasin enam-vähem võrdselt kolme aktsia vahel.

SoetushindTuruhind
Abbvie110.45116.40
Chevron97.01114.07
Apple154.93148.85
IShares Core S§P500389.74414.66

Abbvie maksab aastas dividende 4 korda ja 1.3USD per share ehk siis aastas 5.2USD per share. Kui mul on c.a  20tk siis aastas teeb see mulle 104USD ( esimesed 26 USD sain juba kätte). 

Chevron maksab aastas samamoodi 4 korda ja 1.34USD per share, aastas siis 5.36USD, minu jaoks see on kuskil 160USD. 

Apple maksab ka natukene dividende, aga see on minimaalne, lisaks IShares tulevad ka pisikesed dividendid. 

Pensionikontoga ma loteriid mängima ei hakka, maksed tulevad sinna kontole edasi ja keskendun pigem kindlatele dividendi aktsiatesse. Ühesõnaga ost-müügiga tegelema ei hakka. 

ENEFIT

See on minu suurim apsakas, enda meelest märkisin ja olin veel õnnelik ja uhkustasin sellega, nii kaua kuni mu sõbrad hakkasid aktsiaid kätte saama ja mina mõtlesin, et miks ma ei saanud. Ühesõnaga tegin näpuka ja märkisin midagi muud, mille ma hiljem ka tühistasin. Selle asemel ostsin juurde VIRSI-A ja NETLISTi. Kes veel ei tea, siis on see minu kõige edukam investeering ja lihtsalt väike vihje, et kohtuasi lükkus jaanurisse ja sellega seoses hind natuke ka langes. Lisaks panin raha juurde Mintosesse ja ostsin juurde krüptot.

Luban, et lähiajal teen eraldi postituse krüptost, aga siiamaani on see minu jaoks suht arusaamatu valdkond, aga väga huvitav. Kui varem ma krüptosse ei uskunud, siis nüüd ma siiralt arvan, et see on tõesti meie tulevik.

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga