Uncategorized

TABELID TABELID TABELID

Krüpto kohapealt on suht keeruline seda kasumi numbrit sinna märkida kuna see on nii volatiilne, et võib iga sekund muutuda, igatahes vaadates praegust kasumit, siis ma arvan, et see võib tuleviku poole vaadates olla õige suund. Nagu ma eelnevas postituses mainisin, siis kaalun hetkel platvormi vahetamist, sest iga kord teenustasu maksta ei taha kui kuskilt mujalt saab selle raha eest juba krüptot. Igatahes krüpto on hakanud mulle rohkem huvi pakkuma ning kes veel ei tea, siis on võimalik tellida (BINANCE) pangakaart ja maksta sellega poodides ja cash back on krüptos, sounds like win-win. Usun, et teised platvormid pakuvad sama võimalust. 

Ühisrahastusega olen siiamaani rahul olnud ja kõik raha tagasi saanud. Mõni arve on tulnud viivitusega, aga siis koos trahvi maksega, mis on natuke rohkem kui see, mis ma laenasin. Kuigi ma olen  viimasel ajal mõelnud, et võibolla on kasulikum see raha kõik välja võtta ja paigutada dividende maksvasse firmasse. 

Mis puutub Funderbeami, siis siinkohal pean piinlikusega tõdema, et ma väga palju sellest veel ei jaga kui seda, et investeerimine käib startup-idesse. Suurim oht investeerides on see, et start-up läheb pankrotti ja ei saa ei saa oma raha tagasi. Funberbeam investeerib idufirmadesse, millel puudub track record ja seetõttu on investeerimine üsna riskirohke ning platvorm garantiid ei paku. 

Kui ma saaks kasvukonto uuesti nullist teha, siis ma valiks ainult kaks tükki ja selleks oleks S&R8 ja EXXT, ma hiljem proovin aru saada kas protsente saab muuta, et rohkem neisse ja teistesse vähem, aga kui ma selle tegin, siis mõtlesin, et mida rohkem seda uhkem 😀 

LHV müüsin maha, et võib olla polnud kõige mõistlikum tegu vaadates praegust hinda, aga pole hullu, saanud raha suunasid ETF ja siiski ma müüsin ju kasumiga maha 🙂  

USA turul me ilusat pilti ei näe ja punast on rohkem kui rohelist. Kui nüüd vaadata eelmist kokkuvõtet, siis oli rohelist rohkem, aga eks see olegi üks külg sellest maailmast. Kokkuvõttes ma miinuses ei ole, sest NETLIST on suurt kasu toonud ja vahepeal see oli isegi 10USD seega kasum oli 4000USD. 

Kokkuvõttes mis ma tahan öelda on see, et ma olen investeerinud nüüd alates MAI 2020 ja kui ma sooviks kõik maha müüa ja raha välja võtta, miinus teenustasud oleksin ma ikka 1500 EUR plussis. Ma olen aru saanud, et see on väga pikaajaline protsess ja muutustega peab leppima. Minu eesmärk on siiski 10.aasta pärast lahkuda palgatöölt või vähemalt luua endale võimalus, et kui ma soovin, siis saan seda teha. 

2 kommentaari

  • Madis

    Tere Hunt

    Vahva on lugeda su postitust ja veel toredam on näha, et oled saanud enda jaoks numbrid jooksma. Üks väike ääremärkus oleks küll, ühe firma nimi seal tabelis häiris silma. Tallink on minu teada ühe “n” tähega 😉

    Soovin palju jaksu ja edu!
    Ootan huviga kõiki tulevasi postitusi!

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga